Col·legi Verge de les Neus Centre privat concertat per la Generalitat mapa del web
Verge de les Neus
Et trobes a: Notícies
Notícies

06/02/2017
DIA DE LA PAU: TUMAINI A L'ESCOLA VERGE DE LES NEUS!

Aquest passat dilluns dia 30 de gener, i amb motiu del dia de la Pau, s’han dut a terme a l’escola diverses xerrades de sensibilització per voluntàries d’una organització sense ànim de lucre: Tumaini, a 3r, 5è i 6è de Primària. Han estat un èxit!
Les voluntàries de Tumaini, Laia, Griselda i Alba han explicat la seves experiències del viatge a Kènia i al Perú. El alumnes, captivats per les històries, els hi han fet preguntes molt interessants.

Pel que fa a Kènia, és un projecte d’orfenat i escola on allà cuiden i tracten com a una gran família a 45 nens i nenes entre els 4 i 14 anys. Tots els petits tenen històries terribles al darrere i l’objectiu és oferir-los educació, valors i una llar estable on viure. Griselda i Alba ens han fet reflexionar molt sobre les barreres que separen el desenvolupament del subdesenvolupament. Fins i tot ens han ensenyat fotos per fer-nos la seva experiència molt més vivencial. Moltes gràcies per mostrar-nos la bonica tasca que realitzeu!

Pel que fa al projecte al Perú, que també es tracta d’un voluntariat en un centre educatiu, ens va exposar situacions quotidianes que comparava amb allò que fèiem nosaltres al llarg d’un dia. I ens intentaven conscienciar de la sort que teníem de no haver de matinar per anar a treballar abans d’anar a l’escola, de poder menjar quan tenim gana o, de poder estar amb la família quan volíem.
Al final vam realitzar una activitat molt bonica, on ens posàvem en cercle i donàvem les gràcies per alguna cosa que ens havia passat el mateix dilluns o el dia d’abans. Per a intentar adonar-nos que les coses més insignificants per a nosaltres, poden ser molt importants per a aquelles persones als que els hi manca. Quan va acabar, vam aplaudir molt.

Moltes gràcies Tumaini, moltes gràcies Laia, Griselda i Alba, ha estat un dia molt emotiu!

© 2008 COL·LEGI VERGE DE LES NEUS - Rambla del Fondo, 50 - 08922 Santa Coloma de Gramenet - Tel. 93 392 36 51 - Fax 93 468 40 12 - colverne@cvneus.cat