Col·legi Verge de les Neus Centre privat concertat per la Generalitat mapa del web
Verge de les Neus
Et trobes a: Notícies
Notícies

03/02/2017
DIA DE LA PAU: XERRADA DE PIKIN DIVAIN A L'ESCOLA!

Per a finalitzar la setmana de la Pau, aquest divendres dia 3 de febrer, a 4t de Primària ens van venir a visitar dues noies molt simpàtiques: la Marta i la Hasina de l’ONG Pikin Divain.
Ens van ensenyar que Pikin significa “infant” i Divain “saber treure el millor de cada situació”. Tenen com a missió millorar la qualitat de vida de nens i nenes en situació de vulnerabilitat a Sierra Leona, Àfrica. Des de l’Escola Verge de les Neus, hem volgut col•laborar fent una aportació de material escolar que Hasina i Marta van portar en el seu viatge.

Ens van explicar com és de diferent la vida allà, hàbits que a nosaltres ens semblen tan fàcils com dutxar-se, menjar o portar una dieta variada, són ben diferents per ells. No tenen cap aparell per cuinar, cuinen amb carbó o llenya i només s’alimenten d’arròs una vegada al dia. L’alimentació que reben no és suficient per a cobrir el desgast energètic que suposa l’esforç intel.lectual i físic. Renten i es dutxen amb palanganes o regadores amb aigua. Les seves joguines són amb materials reciclats o que poden trobar pel carrer, com per exemple pals, capses de tonyina, taps, draps... L’hospital més proper el tenen a 50km, unes 2’5h en cotxe! La Hasina i la Marta són dentistes i allà ajuden fent campanyes de sensibilització i formació a locals.

Estàvem tan emocionats i ens vam encuriosir tant que vam fer moltes preguntes. Una d'elles va ser quina era la moneda de Sierrra Leona i la Hasina i la Marta ens van respondre ensenyant-nos un bitllet real! Quina emoció!.
Però sobretot, el que més ens va impactar va ser els valors que tenen els nens i les nenes d'aquest país, el que per ells significa la paraula COMPARTIR, els que menys tenen són els que més donen. També s’ajuden molt entre ells, en EQUIP sempre s’arriba més lluny! A classe vam reflexionar i de vegades aquí, com ho tenim tot, no ens adonem de la importància de tot això.

I com una imatge val més que mil paraules aquí us deixem un recull de fotos que ens van fer arribar les voluntàries per tal de fer –nos viure encara més la seva experiència. Sobretot, ens vam emocionar molt en veure els dibuixos i la foto sorpresa que ens van fer per agrair-nos l’aportació del material de l’escola. Nosaltres també els hem fet el nostre regal:

DE RES, GRÀCIES A VOSALTRES!


Fotografíes relacionades:
1
2
3
4
5
6
7

© 2008 COL·LEGI VERGE DE LES NEUS - Rambla del Fondo, 50 - 08922 Santa Coloma de Gramenet - Tel. 93 392 36 51 - Fax 93 468 40 12 - colverne@cvneus.cat